Tuesday, August 24, 2010

Mercun - Mesti Nak Main Gak!


Pagi ni (11 plus actually..hehe), bangun pastu klik semua online paper yang ada. Masa baca Harian Metro, ada 2 berita yang semua pasal main mercun. I don't understand, mercun boleh ke tak ek kat sini?? Tak boleh kan, tapi perangai orang kan, kalau benda tak boleh, lagi la nak buat.


Masa kecik2 dulu, owner blog pun main gak. Tapi bukan mercun la. Main bunga api je. Mercun tu sampai sekarang x penah berani nak pegang. Sebab mcm2 cite kan pasal main mercun, putus jari la, mata buta la, dan semua yang boleh buat diri jadi handicapped. (I don't used the other word).

My sister once told me that, dekat skola dia siap ada budak amek order mercun and bunga api apa nak. But this was years ago la kan. Sekarang ni tak tahu la ada lagi tak. Tengok, orang gi skola suh blaja, die jadi supplier mercun. Yeah2, business minded is good, but depends on what types of business u're involved in.


Memang variety kot. No wonder budak2(well, orang tua pun kot) jadi excited.

So, I know my sister read this blog. Jangan mengada2 nak beli2 mercun. See, what happened when u do something this.. stupid. (I don't know what other word can be used).

p/s: Safety first. =)

No comments :