Nak Berblogging Biar Kena Caranya.

April 29, 2010

"Eh, kau takde blog ke?"


"Laa... loser kot xde blog?"

"Ala, tulis je apa2 kau nak kat dalam tu?"

Orang nak ade blog, kau pun sibuk jugak. Tapi nak gunakan tak pandai pulak. Buat blog biar ade tujuan. Jangan nak main tulis ikut suka hati. Oh, sila jangan salah faham. I'm not talking about personal blog. Blog personal tak termasuk dalam blog-blog yang saya rasa menyakitkan hati kalau baca. Blog ni jugak dalam kategori personal.

Oh, memang anda boleh cakap "blog gua suka hati gua la beb". Ya! memang pun. Tapi biar ada adab siket boleh tak? Ini dah la benda lain pun tak reti nak beradab, masa berblogging pun buat benda yang sama.



Blog jenis yang penuh dengan perkataan mencarut-carut. Hey, anda tu Melayu tahu tak? Setakat perkataan 'bodoh', 'damn' boleh lagi diterima. Lebih-lebih memang aku terus klik pangkah kat page kau tu.


Blog yang post entri tak tahu hujung pangkal. Maksudnya, belum tentu cerita tu betul dah post melulu. Satu tips untuk golongan macam ni, do your homework first. Jangan main ikut sedap anda je tekan-tekan huruf kat keyboards tu. Post-post macam ni biasanye orang buat untuk isu-isu panas yang tengah jadi. Tujuannye nak tambah followers. Silap tulis boleh makan diri anda sendiri okay.


Blog yang memang tak ada faedah kalau anda klik kat link yang ditinggalkan dalam chat box. Letak komen dalam chatbox tu "salam ziarah" atau "jalan2 kat sini". Tapi bila klik kat link-link tu, blog tu penuh dengan iklan-iklan buat duit segera. Blog yang ade iklan 18sx pun sibuk jugak ade. Seriously, geli aku! haha.


Ok lah, tak nak membebel banyak sangat. Benda ni pun untuk diri sendiri jugak so nanti takkan buat. =)


To, 1 follower yang dah unfollow tu,
p/s: Sape2 yang terasa, tu bukan tujuan entri ni. So sorry lah kalau ada yang sensitif sangat. Mungkin anda tak sesuai baca blog ni sebab kadang-kadang ayat saya memang pedas. That's who I am.


You Might Also Like

14 comments

Total Pageviews

Follow by Email