Thursday, April 01, 2010

Jangan Jadi Bodoh Boleh Tak?


Google

Orang nak celebrate kau pun sibuk nk jugak. Tapi apa yang dicelebrate kau pun x faham.
Dua bulan lepas, sibuk dengan Valentine's Day kononnya. Hari ni sibuk sangat nak April Fool.
Entah kau tahu ke tak kan sejarah benda ni. Ikut suka je nk sambut. I never get to understand this kind of people.


Ok.. kat bawah ni ada 2 link. Anda blh click kat situ kalau nak tahu apa April Fool's tu sebenarnya.


Tak salah pun nak tahu celebration2 kat dunia ni. Nak tahu berapa juta sekalipun ikut suka anda la kan. Tapi jangan la main ikut je tak tahu asal usul sambutan tu. Kalau cakap bodoh anda melenting dan tuduh orang-orang yang bagi nasihat tu tak open-minded la, tak cool la, ketinggalan zaman la. Shame on you okay! Tapi, perangai anda tu dah cukup menunjukkan kualiti diri anda. Sedih je tengok korang beria-ia sambut benda2 camni dan tak sedar you're just beeing fooled!

So, do yourself a favor. Stop being fooled around.


p/s: I'm not that good. This also as a reminder to myself.


2 comments :

cemomoi said...

memang orang yang celebret tu pon orang bodo tak reti basa diajo dan dibagitau... dah bodo taknok blajo dan diajo dan tanak pulok dengo.. susohhh la bebudok cenggini

Aiza Aidid said...

erm.. tula psl.. nk wat cmni org cmni kan..